Climber Worldwide

Customer Success Stories

Variationen är det bästa med vårt jobb! Sedan starten 2007 har vi haft glädjen att samarbeta med fler än 400 företag inom en mängd olika branscher. Våra konsulter är en blandning av civilingenjörer, ekonomer och systemvetare som alla är specialister på Qlik. Under åren har de byggt över 500 lösningar i Qlik för olika funktioner i verksamheten. Här har vi samlat ett urval av de kundcase vi arbetat med.

Ontracks resa från QlikView till Qlik Cloud Analytics via Climber MQS

Ontrack påbörjade sin resa redan 2019, för en snabb uppgradering av deras miljö mellanlandade de i Climbers molnlösning – MQS. När de sedan kände sig mogna tog vi dem vidare till Qlik Cloud Analytics där de nu landat i nya sätt att interagera med sina kunder.

>>Läs mer om Ontracks resa till molnet 

Med Qlik Sense började Asics fatta datadrivna beslut

ASICS tillverkar och levererar högkvalitativa skor, sportkläder och assesoarer för en aktiv livsstil. Som ett multinationellt företag – ursprungligen från Japan – arbetar ASICS Europe med ett stort antal dataströmmar. Vi har hjälpt Asics att strukturera all denna värdefulla data på ett effektivt sätt med Qlik Sense. Tack vare den här lösningen behöver medarbetarna inte längre lägga timmar på att försöka hitta den data de letar efter.

>>Läs mer om hur ASICS medarbetare hittar snabbare svar och kan ta faktabaserade beslut med Qlik

PostNord hjälper företagskunder öka försäljningen genom ökad kundkännedom

PostNord ger sina företagskunder bättre beslutsunderlag om konsumenternas behov och beteenden efter implementering av dataanalysverktyget Qlik Sense. De djupare analyserna och insikterna från datat ger högre träffsäkerhet på riktade annons- och reklamkampanjer, vilket ökar försäljningen.

>>Läs mer om hur Qlik hjälpt PostNord få ett bättre kundanalysverktyg

Förenklad finansiell budget och prognos för Panduro med Planacy och Qlik

Panduro implementerade budget- och prognosverktyget Planacy år 2021, för att förenkla och effektivisera sin finansiella budget- och prognosprocess. Innan dess arbetade Panduro med budgetprocessen i Excel med utmaningar som: en tidskrävande process, manuella dataflöden och en grov detaljnivå. Med Planacy och Qlik har Panduro både förenklat sin budgetprocess och minskat arbetsbelastningen för ekonomiavdelningen.

>>Läs mer om hur Qlik och Planacy har underlättat processerna för Panduro

Rapide stylar framtidens ögonfransar med data genom Qlik

Rapide Brow & Lash Bar, en av Sveriges ledande skönhetskedja i Sverige, använder Qlik Sense för att effektivisera distributionskedjan och hantera det högre bemanningskravet som ställs från kunder på produkter och tjänster i företagets 18 butiker runtom i Sverige.
”Varje timme är extremt viktig för oss. När vi började använda Qlik Sense kunde vi på ett snabbt och enkelt sätt se vilka behandlingar som var mest efterfrågade och vad som sålde bäst. På så sätt kunde vi spara tid och erbjuda fler behandlingstider”, säger Josefin Lundin, vd på Rapide Brow & Lash Bar.

>>Läs mer om hur Qlik Sense bidrar till att effektivisera verksamheten…

BORISS RÄDDAR LIV MED HJÄLP AV QLIK

Qlik har inlett ett samarbete med Barnonkologiskt register i Södra sjukvårdsregionen (BORISS) för att hjälpa vården att ge uppföljning till över 2000 personer och öka chansen till överlevnad för de som haft cancer som barn. Genom att använda Qlik kan BORISS-registret analysera behandlingshistorik för varje patient, som i dag omfattar 300 variabler per patient såsom strålning, cytostatika, dos och datum. Denna data hjälper till att ge rätt information som bakgrund till de komplikationer som uppstår när patienterna är vuxna.

>>Läs mer om hur Qlik gör skillnad för BORISS-registret…

DATADRIVET BESLUTSFATTANDE SKA TA LINKÖPINGS KOMMUN IN I FRAMTIDEN

Linköpings kommun har startat sin resa mot att bli en mer datadriven organisation, för att kunna planera och följa upp kring budget och få en bättre överblick av organisationens nyckeltal. Praktiskt handlar det om att med vår hjälp ta fram lösningar för analys och rapportering och utbilda kommunens anställda i Qlik Sense.

>>Läs mer om hur det går till i pressreleasen…

VERKTYGET SOM SKA GE STORA BESPARINGAR FÖR EKERÖ KOMMUN

I en kommun som ständigt växer ställs större och större krav på kvalitetsuppföljning och digitalisering. Det har socialtjänsten inom Ekerö kommun tagit fasta på. Med hjälp av Climber och BizView har de skapat ett webbaserat, rättssäkert och behörighetsstyrt system som passar både deras och invånarnas behov.

>> Läs mer om hur det går till i intervjun med Ekerö kommun…

Qlik: Ett ovärderligt verktyg för cancervården – som räddar liv

Två tredjedelar av alla barn som behandlats för cancer drabbas av biverkningar senare i livet. Barnonkologen Thomas Wiebe insåg därför tidigt vikten av att sammanställa deras behandlingshistorik. 2005 började han gå igenom pappersjournalerna från barn som behandlats och överlevt cancer i Södra sjukvårdsregionen. Nu har Climber gjort registret mer tillgängligt i Qlik – vilket redan lett till livsviktiga åtgärder.

I ett samarbete med Helena Linge, forskare vid Lunds Universitet startade ett projekt att tillgängliggöra registret – som ibland omfattar hela 300 variabler per patient. Med hjälp av Qlik visualiserades informationen och gjorde den enkel att överblicka. 

>> Läs om hur man hittat nya cancerfall med hjälp av Qlik…

Med Qlik Sense tar Saltå Kvarn affärsbeslut »i takt med tiden«

Genom att samla data från hela verksamheten i Qlik Sense kan Saltå Kvarn nu känna sig trygga i att alltid ta faktabaserade, välgrundade beslut – lika aktuella som deras ekologiska produkter.

Livsmedelsföretaget Saltå Kvarn är ett idédrivet bolag med stor respekt för varan, hantverket och ekologisk odling. Eftersom trovärdighet är en av företagets viktigaste tillgångar, är det extra viktigt att besluten alltid är välgrundade och att de kan stå för det de gör – i alla led. Saltå Kvarn ligger i Järna och deras produkter säljs i de flesta mataffärer i hela landet och i hälsokosthandeln.

>> Läs om hur Qlik Sense ökat lönsamheten för Saltå Kvarn…

iStone fick bättre kontroll på resultat, konsulter och projekt med Qlik

En lösning i Qlik som sammanställer resultatet för alla 40 dotterbolag underlättade den ekonomiska rapporteringen för iStone. Det blev enklare att följa upp både projekt och konsulternas tid i detalj, samtidigt som belastningen på ekonomiavdelningen minskade.

iStone är en svensk verksamhets- och IT-koncern med drygt 500 anställda i tio länder. Bolagets konsulter implementerar och uppgraderar noggrant utvalda, marknads-ledande, IT-system som hjälper kunden utveckla sin affär.

>> Läs om hur Qlik förenklat all ekonomisk rapportering…

Bättre service till givarna sparar tid och pengar för Blodcentralen

Tydlig statistik i Qlik har gett Blodcentralen i Stockholm bättre överblick över sina givare. Det har lett till nya rutiner för bland annat nyregistrering, där man nu kan ta emot nya blodgivare på ett mer effektivt sätt – och därmed spara både tid och pengar.

Varje år kommer över 12 000 personer till Blodcentralen och vill bli blodgivare. Blodgivaren måste ha ett blodvärde Hb (hemoglobin) över 125 gram/liter för kvinnor och 135 för män. Vid första mötet tas blodprov som sedan skickas på analys för att mäta Hb och andra värden för att se om givaren är lämplig.

>> Läs om hur Qlik bidrog till nya rutiner och minskade kostnader…

Med Qlik får Bharat Forge ut mer av sin produktion

Med den nya applikationen för produktionsuppföljning i Qlik får Bharat varje morgon snabbt en överblick hur de ligger till i produktionen. Det blir tydligt vad som ska prioriteras under dagen, och istället för att gå igenom långa störningslistor manuellt kan man lägga krutet på att åtgärda problemen.

Bharat Forge Kilsta AB är ett dotterbolag till Bharat Forge – en av världens största leverantör av smidda motor- och chassikomponenter. I Kilsta består utrustningen bland annat av världens mest kraftfulla och helt datoriserade en smidespress, som tillverkar vevaxlar och framaxelbalkar till dieseldrivna lastbilar och bussar.

>> Läs om hur Bharat löste flaskhalsar med Qlik…

Läkarmissionen effektiviserar insamlingsarbetet med Qlik Sense

Läkarmissionen arbetar med humanitärt bistånd, social omsorg, utbildning och självförsörjning. Johan Lilja, Generaldirektör berättar om hur man med Qlik Sense får snabb och omedelbar inblick i pågående kampanjresultat, och därmed får kunskap om hur man bäst når bidragsgivarna. Organisationen blir mer effektiv i sitt arbete och kan därmed på ett bättre sätt hjälpa utsatta och drabbade människor.

>> Hör Johan Lilja berätta om hur Qlik Sense ökat antalet givare…

ETT URVAL AV ANDRA FÖRETAG SOM VI HJÄLPT

Får du svar på dina frågor när du behöver det?

Vill ni analysera försäljningen, få bättre koll på beläggningen eller smidigt jämföra resultaträkningen mot budget och utfall? Vi hjälper er att samla information från hela verksamheten för att ni ska kunna fatta ännu smartare, mer datadrivna beslut. Kontakta oss så återkommer vi så snabbt vi kan med svar på era frågor, offert eller demo.

Thomas Christian

Business Relationship Manager
thomas.christian@climber.se
+46 72 401 47 47

Agneta Isaksson

BI Manager Ekonomi och Hälso- & sjukvård
agneta.isaksson@climber.se
+46 76 306 58 48