Climber Worldwide

Vi är våra medarbetare

Våra medarbetare är det viktigaste vi har. Det är de som driver er BI-resa framåt. I Sverige arbetar 65 av totalt 100 dedikerade verksamhetutvecklare, systemarkitekter och Business Intelligence-konsulter. Vi är en blandning av civilingenjörer, ekonomer och systemvetare med erfarenhet från en mängd branscher och funktioner. På Climber arbetar vi ständigt för en kultur där människor växer, utvecklas och inspireras till att lära sig ännu mer. Det sker genom fortlöpande vidareutbildning via personliga utvecklingsplaner och kvartalsvisa utbildningsdagar. För att alltid kunna leverera bästa tänkbara skräddarsydda lösning lägger vi oerhört mycket tid på att hitta, rekrytera och utbilda rätt medarbetare. Det gör att vi snabbt kan sätta ihop ett team med rätt erfarenhet och kompetens till varje projekt.

Ulrika Da Silva – Verksamhetskonsult

Ulrika da silva

Jag är en glad och nyfiken Malmöbo som gärna utmanar mig själv. Att lära sig är kul och jag har pluggat sjukgymnastik, språk, informationsteknik och programmering.

HUR KOM DU IN PÅ BI-SPÅRET?

När jag arbetade som sjukgymnast använde jag QlikView för besöksstatistik och blev snabbt fast i önskan att ständigt få veta mer. Jag fick ansvar för QlikView och började utveckla applikationer själv. När Jan Sipek kontaktade mig var jag motsträvig. 10 år senare är jag fortfarande kvar och stortrivs som konsult. Att följa Climbers resa, där vi vuxit från 20 till närmare 80 personer, har varit väldigt roligt.

Hur ser en vanlig dag ut?

Det är väldigt varierat! Jag planerar och leder de olika projekten som driver kundens Business Intelligence-resa framåt. Det kräver att man vågar vara obekväm ibland och frekvent ställa frågan »Varför?«. När vi vrider och vänder på kundens frågor kan vi skapa bättre lösningar som är till större nytta.

Johannes Säfström – Senior BI-konsult

Sök jobb som seniorkonsult Business Intelligence inom QlikVIew hos Climber!

Jag är en noggrann och självgående systemvetare från Hörnefors – en liten by strax söder om Umeå.

Varför började du med just BI?

Efter mina studier gick jag en traineeutbildning hos ett konsultbolag i Stockholm. Det var en perfekt grund för att komma in i BI-världen och gav mig kunskaper som jag har användning av än idag.

Hur hamnade du hos Climber?

Jag hade jobbat i fyra år som QlikView-ansvarig på ett större klädföretag när jag kände att det var dags för nästa steg. I samma veva blev jag kontaktad av en rekryterare som undrade om jag var intresserad av att börja på Climber. Jag visste att de hade bland de bästa Qlik-konsulterna på marknaden. Fem år senare trivs jag fortfarande enormt bra.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att vara delaktig i ett projekt från ”ax till limpa” och variationen i uppdragen. Retail är den bransch jag kan bäst och datamodelleringen är min styrka när det gäller utveckling.

Krister Eriksson – Senior BI-konsult

Climber Senior Konsult: Krister Eriksson

Jag är ursprungligen från Luleå, men Stockholmare sedan 2005 då jag flyttade hit för studier vid Karolinska Institutet och KTH.

Varför blev du intresserad av just BI?

Jag brinner för området hälsoinformatik och kom in på BI-spåret 2009 när jag började som Qlik-utvecklare vid Danderyds sjukhus. Att kunna ge svar på komplexa frågor och samtidigt vara ett lättillgängligt verktyg för vårdpersonalen gillade jag starkt med Qlik.

Hur ser din arbetsdag ut?

En dag på jobbet innebär ett nära samarbete med mina kunder. Genom att kombinera min expertis med deras erfarenhet kan vi tillsammans skapa Qlik-lösningar som ger svar på tidigare obesvarade frågor. Och nya värdefulla insikter.

Vad driver dig?

Variationen! Ena dagen analyserar jag data inom processindustrin och andra dagen hittar jag sätt att öka kvaliteten inom hälso- och sjukvården. Det är väldigt utvecklande.

Robert Böhmfeldt – Senior BI-konsult

Climber BI konsult

Jag är en strukturerad och social tävlingsmänniska från Stockholm, som gärna testar nya saker, tränar och reser runt i världen. Jag har läst ekonomi & IT vid Stockholms Universitet, samt ett magisterår inom Business Intelligence. Parallellt med studierna arbetade jag som QlikView-utvecklare på SEB och började sedan som BI-konsult hos EVRY.

Vad består ditt jobb av?

Att utveckla verksamhetsspecifika applikationer i Qlik som hjälper kunden att ta fram bättre underlag för beslut. Ett vanligt projekt inkluderar workshops, diskussioner kring affärslogik, applikationsutveckling, testning, dokumentation och systemskötsel. Mitt jobb består också i att hjälpa kunden utnyttja sin BI-plattform så effektivt som möjligt.

Vilken är den största utmaningen?

En Qlik-applikation kan se ut och fungera på många olika sätt. Att hitta logiska lösningar på komplexa problem eller datamodeller, och utforma smidiga verktyg som uppfyller alla verksamhetens krav är utmanande men utvecklande.

Gonzalo Ruiz – Infrastrukturspecialist

Climber Expert Services - Gonza

Jag är en glad 32-åring från Kungsängen som har varit på Climber sedan 2011. Här arbetar jag som applikations- och infrastrukturspecialist, vilket betyder att jag jobbar med support, felsökning och integrationer, samt coachar och håller i utbildningar för våra kunder.

Hur ser en arbetsdag ut?

Den börjar ofta med en planerad installation eller integration för någon av våra kunder. Jag är antingen på kontoret eller på plats ute hos kund. Sedan hjälper jag kunder med olika supportärenden. Problemlösning 8-17 med andra ord.

Vad är roligast med ditt jobb?

Inom BI händer det saker hela tiden – det gillar jag! Nya behov uppstår varje dag när det gäller att hantera och presentera stora datamängder. Jag lär mig nya saker hela tiden, och brukar säga att den dagen jag inte lärt mig något nytt är det dags att sluta.

VILL DU BLI EN CLIMBER?

Idag är vi Europas ledande Qlik-partner med 100 medarbetare fördelade på sex kontor i Stockholm, Malmö, London, Köpenhamn, Helsingfors och Hengelo. Vi har kommit en bra bit på vår resa men vill växa ännu mer. Hos oss får du arbeta i roliga och utmanade projekt med olika kunder, branscher och funktioner.