Climber Worldwide

Få ut mer av Qlik Sense med Vizlib Extensions

Extensions är en genväg till extra funktioner! Med Vizlib extensions kan ni addera smarta och skräddarsydda funktioner och visualiseringar som gör Qlik Sense än mer kraftfullt, mångsidigt och enklare att använda. En komplett affärslösning i Qlik Sense med andra ord. Istället för att själv ägna tid åt att bygga och underhålla kan ni fokusera på att få ut mer av er data. Extensions är enkelt, du kommer igång direkt – en plug and play lösning som är både supporterad och versionshanterad. Använder du QlikView idag? Extensions är den enkla vägen till en bättre BI-lösning där funktionaliteten ni känner igen och uppskattar från QlikView finns kvar.

Vizlib extensions for qlik sense
Vizlib extensions for qlik sense

Köp Vizlib extensions via Climber

Vizlib är marknadsledande i utvecklingen av extensions för Qlik Sense. Climber är  återförsäljare av Vizlib i Sverige, tillsammans erbjuder vi ett komplett utbud av funktioner och visualiseringar som matchar dina förväntningar och er verksamhets behov.

Climber Extensions – Nu en del av Vizlib

På Climber förstod vi tidigt behovet och nyttan av ytterligare funktioner i Qlik Sense och värdet av att någon annan skötte underhållet. Varumärket Climber Extensions föddes och vi utvecklade ett flertal extensions, bland de mer kända är Vizlib Custom Report och Vizlib Finance Report som båda blev TED ackrediterade av Qlik. Sedan 2019 säljs även Climber Extensions under varumärket Vizlib.

Climber - Vizlib extensions partner

Vilka extensions finns det?

Vizlibs extensions kommer i paket för att passa dina behov av visualiseringar och funktionalitet. Vizlib Library – ett brett utbud av visualiseringar som stöttar din UI design och hjälper dig att skapa en intuitiv och snygg användarupplevelse. Vizlib Self-Service – ökar både data literacy och demokratisering av data i er organisation.  Vizlib Finance  gör att du kan du lägga till resultat- och balansräkning i Qlik Sense och kommentera live på era rapporter. Vizlib Collaboration – skapar helt nya möjligheter till kommunikation och ökad transparens inom organisationen. Vizlib Gantt – ger dig full kontroll på dina projekt, hjälper dig att hålla budget och hantera resurser. 

– VIZLIB LIBRARY –
Enklare navigering och snyggare grafer

Här hittar du allt du kan önska inom visuell analys! Med Vizlib Library får du en intuitiv användarupplevelse och möjlighet att anpassa visualiseringarna till just din verksamhet utan att skriva en endaste rad kod. Skapa snygga, snabba, överskådliga dashboards som väcker nyfikenheten att vilja veta mer – och enkelt ger dig tillgång till den data du eftersöker.

Vizlib Library Basic charts
Vizlib Library Advanced charts

BASIC CHARTS

Det finns ingenting som är basic med funktionaliteten i basic charts, det här är ett utbud av visualiseringar du inte klarar dig utan. De extensions som ingår är: Pie-, Scatter, Combo-, Line- och Bar charts. I paketet finns de mest populära dashboard-funktionerna så som referenslinjer, HTML tooltips, support för alternate states och såklart anpassningsbar bakgrund. Uppe på det kan du med dessa visualiseringar lyfta in AI och Advanced Analytics i din dashboard genom forecasting och clustering.

ADVANCED CHARTS

Med Advanced Charts skapar du enkelt dynamiska, interaktiva dashboards som ger dig snabb tillgång till din data. Dessa visualiseringar hjälper dig att förhöja både utseendet och funktionaliteten i dina dashboards och förenklar för dig att hitta avvikelser som du sedan kan fördjupa dig i. I advanced charts ingår extensions som Sankey Chart, KPI Designer, Activity Gauge, Heatmap, Story Timeline, Venn Diagram och Mekko Chart.

 

COMPONENTS

Med hjälp av dessa komponenter skapar du enkelt en prydlig dashboard. Här hittar du allt du behöver för att strukturera upp dina appar, att du dessutom kan formatera och styla dem så att de sömlöst passar in i just din app är inte en bonus utan en självklarhet. Components innehåller extensions som Slider, Calender, Advanced Text Object, Filter och Line Object.

NAVIGATIONAL ELEMENTS

Sheet Menu – låter dig gruppera och organisera appar för snabb och enkel access och är ett ypperligt alternativ till mash-ups. Med hjälp av sheet menu kan du enkelt växla mellan Qlik Sense visualiseringar, individuella diagram och även dashboards. Du kan navigera din data i ett par klick.

Container Grid- är en flexibel container som hjälper dig att organisera dina diagram på ett bättre sätt och lyfta användarupplevelsen. Containern ger dig support i ditt byggande och kortar ner tiden, samtidigt som den ökar strukturen. Vilket gör det enkelt att skapa användarvänliga dashboards.

Vizlib Library Tables

TABLES

Både pivot tabellen och den raka tabellen ger dig möjlighet att organisera och synliggöra din data på ett sätt som gör det enkelt att läsa, analysera och agera på. I dessa tabeller finns en mängd funktioner som förenklar och förhöjer användarupplevelsen, som att tabellerna dynamiskt ändrar storlek, indikatorer, HTML tooltips och många styling möjligheter.

 

DEN KOMPLETTA VIZLIB LIBRARY BIBELN!

Vill du ha en komplett överblick av Vizlib Library? Den här PDF-katalogen ger dig fullständig information om samtliga visualiseringar som ingår.

vizlib library catalouge

– VIZLIB SELF-SERVICE –

Gör mer själv – Skapa egna rapporter och grafer

 Self-service låter användaren sortera, analysera och visualisera data utan att blanda in organisationens BI- eller IT-team. Ni får mer tid att ägna er åt det som verkligen räknas – analys, konklusion och att fatta rätt beslut – och ni får ut det mesta av er data och er BI- investering. Self-service som arbetssätt ger ökad data literacy – som leder till snabbare och smartare beslut grundat på er data!

VIZLIB CUSTOM REPORT

Med Vizlib Custom Report, tidigare Climber Custom Report Extension, får du dina tabeller precis som du önskar, utan att behöva vänta på er BI- eller IT avdelning! Vill du ha en dynamisk pivottabell? Med Vizlib Custom Report kan du skapa både dynamiska tabeller och pivot tabeller, baserat på vad du vill se. Välj dina dimensioner och measures och flytta enkelt kolumner och rader för att få den vy du behöver utan att trycka på edit-knappen och utan att behöva oroa dig om uträkningarna blir korrekta eller inte. Du kan även spara förvalda layouter.

Vizlib Selection Bar extension

SELECTION BAR

Den här horisontella panelen har förvalda värden som låter fält, variabler och flaggor att visas. Selection bar, tidigare Climber Selection Bar, är perfekt då man vill skapa ett tydligt och prydligt verktygsfält. Möjlighet finns också att länka till andra Qlik Sense dokument, sätta variabler och göra urval av datum på ett snabbt sätt, samtidigt som den hela tiden  hjälper en att hålla koll på var man är.

KPI EXTENSION

KPI Extension, tidigare Climber KPI Extension, visar nyckeltal och trendlinje i ett och samma objekt. Du kan konfigurera både färger och trendlinje för att kunna jämföra mål och resultat över tid. Förutom en tydlig KPI får du en överskådlig bakgrund till siffran och snabbare insikter. KPI Extension är fullt responsiv och fungerar som ett standardobjekt i Qlik Sense, vilket gör det enkelt att navigera mellan dashboard och detaljer i andra vyer.

CONTAINER BOX

Trångt på skärmen men vill ändå kunna visa flera objekt i olika visualiseringar? Då är Container Box lösningen – ett enkelt men kraftfullt tillägg till Qlik Sense gränssnitt. Du väljer enkelt vilka objekt som ska visas via menyn eller ikonerna. Och du kan till och med addera en container i en container! Container Box är den tidigare Climber Container Extension.

CARDS EXTENSION

Med Cards Extension, tidigare Climber Cards Extension,  kan du addera bilder till dina tabeller för att få en snyggare dashboard med snabbare igenkänning. Du kan t ex inkludera bilder på produkter, logotyper eller människor och på så vis göra dina listor mer levande och överskådliga.

DEN KOMPLETTA VIZLIB SELF-SERVICE BIBELN!

Vill du ha en komplett överblick av Vizlib Self-Service? Den här PDF-katalogen ger dig fullständig information om vilka extensions som ingår.

vizlib self-service catalouge

– VIZLIB FINANCE Report –

Dynamisk P&L, Balansräkning och Cash Flow

Utvecklad för att leverera resultat- och balansräkningar exakt som din CFO vill ha dem! Finance report är byggd för att möta kraven från dagens ekonomifunktion. De avancerade möjligheterna till formatering och den skräddarsydda funktionaliteten får dina rapporter att sticka ut. Äntligen en fullständig ekonomilösning i Qlik Sense!

Vizlib Finance Extension

En ekonomiavdelning har särskilda analys- och rapporterings behov som skiljer sig från andra affärsområden. Med Finance Report, tidigare Climber Finance Report Extension, har vi skapat en tabell som specifikt möter dessa behov och gör det enkelt att skapa en resultaträkning enligt verksamhetens önskemål. Användarna ges möjlighet att borra sig ner i datat, utforska och upptäcka meningsfulla insikter. Spana in videon för att se hur det fungerar!

LIVE-KOMMENTERING
Addera live-kommentarer i dina rapporter. Alla kommentarer syns direkt utan omladdning eller väntetid. Ingen mer förvirring, eller missar i kommunikationen. Set-up:en är helt säker och tillåter flera nivåer av kommentering i rapporterna. Till exempel kan en enhet kommentera enbart på sin data, gruppchefen lägga till ytterligare kommentarer och VDn se helheten.

Climber PL Comments

KOMPLETT GUIDE TILL VIZLIB FINANCE!

Vill du ha en komplett överblick av Vizlib Finance? Den här PDF-katalogen ger dig fullständig information om alla funktioner.

– VIZLIB COLLABORATION –

Kommunicera, kommentera, chatta, samarbeta – interagera, kommentera och få alerts

Ett nytt sätt att föra samman människor och data. Se vad som händer med er beslutsprocess när ni låter ert team hantera, kommunicera, samarbeta och dela insikter kring data direkt i Qlik Sense. Höj nivån – hjälp ditt team till att använda ett gemensamt dataspråk och bli data literate – med en enda plug-and-play extension.

Vizlib Collaboration Extension
Vizlib Collaboration Extension

VIZLIB TEAMWORK

Med Teamwork kan du korta kommunikationsvägarna i din organisation. Kommentera på Master Item nivå eller på hela din worksheet, dessa kommentarer sparas säkert online, on-premise eller i ert privata cloud. Skapa och dela bokmärken med samma urval för att ge en bättre kontext och undvika missar i er kommunikation. Du kan även skapa privata anteckningar på alla nivåer. Dela kommentarer och skicka notifikationer via email eller Slack för att notifiera relevanta personer. Samla all feedback och  kommunikation på ett ställe och chatta med kollegor.

Vizlib Input Form
Vizlib Writeback

VIZLIB INPUT FORM

Vizlib Input form låter dig samla input från användare och lägga till nya datapunkter i dina publicerade Qlik Sense appar. Genom att använda REST kan Vizlib Input Form skicka dynamisk data till ett flertal verktyg från ett annat system, såsom ert CRM, mail, Slack eller en fil, som .csv eller .qvf.

Du kan enkelt designa din egen skräddarsydda, brandade Input Form som snyggt smälter in med dina dashboards. Likt ett blankt formulär kan Vizlib Input form anpassas till vilket use case eller affärskrav som helst. Tänk frågeformulär, kundundersökning, orderformulär eller i princip vad som helst som kräver input utifrån – allt är görbart.

Vizlib Input Form kan också användas för att utforska olika ”what-if” scenarios. Uppdatera multipla Qlik Sense variabler under gång för att finjustera datamodellen direkt i din dashboard, ett enkelt sätt att förbättra era strategiska och operativa handlingar med affärssimulationer i realtid.

VIZLIB WRITEBACK TABLE

Skrivskyddade dashboards tillhör det förflutna. Med Vizlib Writeback table kan du enkelt editera, uppdatera och kommentera –  direkt i dina dashboards, medan du är kvar i analysflödet. Det är lite som spreadsheets i Qlik Sense men mycket mera kraftfullt eftersom du kan korrigera din data, lägga till ny information, justera siffror och skapa nya datasegment. Vizlib Writeback table låter dig editera Qliks dimensionser och mått, och sömlöst addera ny data med hjälp av dropdowns, fritextfält, knappar, tags, med mera.

Förlitar ni er fortfarande på kalkylark och delade filer utan versionskontroll, för att samla och kombinera er senaste data? Vizlib Writeback table gör att ni kan undvika felmarginalen i den manuella processen av att underhålla multipla kalkylark och istället arbeta med er data direkt i Qlik Sense.

KOMPLETT GUIDE TILL VIZLIB COLLABORATION!

Vill du ha en komplett överblick av Vizlib Collaboration? Den här PDF-katalogen ger dig fullständig information om alla finesser som ingår.

– Vizlib Gantt –

Full koll på era projekt, hantera actions, deadlines och budget

Vizlib Gantt är en intuitiv, visuell tidsplan för projekthantering i Qlik Sense. Den ger dig de superkrafter du behöver för att hålla full koll på era projekt, hantera aktiviteter, deadlines, budget och optimera resurser.

En extension fullspäckad med kraftfulla funktioner som HTML-tooltips med bilder och länkar vid hovring, dynamiska markeringar och milstolpar för att kolla status mot tidsplan och så klart rikligt med styling möjligheter. Vizlib Gantt för Qlik Sense kommer snabbt att bli din go to för att få en visuell överblick av dina planer, status och mål i alla komplexa projekt.

climber vizlib gantt dashboard1
climber vizlib gantt dashboard2

Projektplanering

Full kontroll. Håll koll på projektstatus genom att använda er av dynamiska markeringar eller milstolpar och behåll ett 360 grepp om tidsplanen, oavsett hur komplex den är. Använd visuella rapporter för snabb överblick och förståelse av beroenden mellan aktiviteter – för enklare proiritering.

Visualisera processen

Upptäck flaskhalsar och optimera arbetsflöden. Få en övergripande blid av komplexa dataflöden och processteg för att enklare förutspå risker, som försenade betalningar och leveranser eller customer churn och optimering.

Resursplanering

Vetskap om vem som gör vad och när. Se hur dina resurser är allokerade, vem som har bandbredden att kliva in och stötta upp och vilka uppgifter som står still, på grund av bristfällig resurshantering.

Få helhetsbilden

Visualisera händelsesekvenserna. Omfattande projekt som har många rörliga delar kan vara särskilt utmanande att lyckas leverera i tid, inom budget och utan incidenter. Oavsett vilken bransch du är i kan du se alla kritiska milstolpar i prydlig kronologisk ordning och få full översikt av hela projektet.

KOMPLETT GUIDE TILL VIZLIB GANTT!

Vill du ha en komplett överblick av Vizlib Gantt? Den här PDF-katalogen ger dig fullständig information om alla finesser som ingår.

HUR FUNGERAR DET?

Välj paket och teckna en prenumeration

Ni väljer det paket som bäst passar era behov. Paketen Library och Self-service är sammansatta för att ge er en kraftfull helhetslösning, vilket betyder att ni kan välja paket men inte plocka enstaka extensions ur dem. Vi hjälper gärna till med en demo för att ni ska få ta del av dess fulla funktionalitet och potential. Prenumerationer tecknas på bolags- eller organisationsnivå, löper per månad, utan bindningstid och ni kan närsomhelst uppgradera från ett paket till ett annat. Er månadsavgift baseras på antalet användare och faktureras årsvis.

Vad ingår i prenumerationen?

I en prenumeration ingår produktsupport, uppdateringar och alla tillägg som görs till paketen över tid.

INSTALLATION

När du teckat din prenumeration är nästa steg installation. Vizlib Extensions installeras sömlöst via QMC. Behöver du hjälp? Kontakta support@climber.eu.

SUPPORT

Din prenumeration inkluderar normal produktsupport för att säkerställa att allt fungerar smidigt med nya versioner av Qlik Sense. Nya versioner av Qlik Sense stöds vid eller inom ett par dagar från släpp. Alla supportfrågor hanteras via vårt ärendehanteringssystem. Maila din fråga till support@climber.eu.

 

Hur kommer ni igång?
Testa Vizlib extensions gratis!

Det är gratis att testa Vizlibs produktpaket för upp till fem användare. En Vizlib användarlicens låter en individ nyttja alla extensions i Qlik Sense miljön, baserat på deras Användar ID oberoende om de är apputvecklare, appanvändare eller slutanvändare. En Vizlib licens räknas för alla use cases för den namngivna användaren, och är motsvarigheten till en namngiven Qlik Sense Token.

Free trial, boka demo eller veta mer om Vizlibs produkter? Kontakta oss!

Välkommen att kontakta oss för mer information eller boka en demo via formuläret nedan.


Samantha Hartley

Marketing & Content Manager
samantha.hartley@climber.se
+46 70 746 75 34

Magnus Petersson-Ahrholt

BI Manager
magnus.petersson-ahrholt@climber.se
+46 70 830 27 35