Climber Worldwide

Mer än bara ett jobb!

Drivet och viljan att utveckla både sig själv och sin kompetens går som en röd tråd genom vårt företag. Vi är hungriga nog att lyssna och förstå, men erfarna nog att utmana och ifrågasätta. Hos oss har vi inte bara roligt under arbetstid, utan vi ser även till att komma ut på gemensamma aktiviteter utanför kontoret. Vi är stolta över vår företagskultur men strävar alltid efter att göra den ännu bättre.

Att jobba på Climber är mer än ett jobb

Vad väntar dig?

Climber är en fartfylld och flexibel arbetsplats med högt i tak där du enkelt kombinerar liv och arbetsliv. Vi är ett aktivt gäng som trivs med varandra och gärna gör saker tillsammans. Hos oss varvas fredagsfrukostar, AWs, löpteknikträning och lunchbowling med månadsmöten och kvartalsvisa utbildningsdagar. En av årets höjdpunkter är Company Meeting, när alla medarbetare samlas för en gemensam kickoff någonstans i Europa.

Och själva jobbet då?

Hos oss får du arbeta i roliga och utmanade projekt med olika kunder, branscher och funktioner. Vi är inte nischade utan arbetar brett och prestigelöst. Den datadrivna verksamheten är målet som möjliggör bättre affärer, oavsett vad affären består av. Du driver kunden framåt längs deras BI-resa, har direktkontakt med användarna och hjälper dem att följa upp sin verksamhet.

Climber Company Meeting

En av årets höjdpunkter hos oss är Company Meeting, då samlas alla medarbetare från samtliga länder för en gemensam kickoff någonstans i Europa. Vi har vandrat i Chamonix, klättrat i London, åkt zipline i Split, testat rafting i Ljubljana, åkt på jeepsafari på Mallorca, yogat på Sandhamn, kört sommarskidåkning i Hintertux och varit på vingårdsbesök i Sitges.

Climber Company Meeting Ljubljana
Divider

Kika in bakom kulisserna
– Följ @myclimber på Instagram

One week to go - don't miss out on your chance to join Climber and Qlik experts for the event: Your journey to AI & Analytics success

On July 16th you'll:
- Learn to prep your data for a solid AI strategy
- See how Qlik’s AI capabilities turns hype into reality
-Understand the importance of delivering trusted data to achieve your AI and analytics goals

See the full agenda and sign up for your FREE ticket - Link in Bio

#Qlik #AI #Analytics #LiveEvent
A couple of weeks after returning home from Qlik Connect it’s time to summarize all the impressions from the conference. Our BI Manager and Qlik Partner Ambassador Olof Malmström shares his take on the big releases - Qlik Answers and Qlik Talend Cloud - but also the highlights and new features in the existing products. There's a lot going on in Qlik Sense!

You find the link to Olof's blog in our bio!

#Qlik #QlikConnect2024 #QlikAnswers #QlikTalendCloud #QlikSense
In today’s hyper competitive world, the best insights win. That’s why it’s essential to select the right solution for your BI and analytics needs!

For the 14th straight year, Gartner has recognised Qlik as a Leader in the Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence platforms.

Download the report for a wide-angle view of the BI Landscape - Link in bio

#Qlik #GartnerMQ #LeadersQuadrant #14years
At Climber we like both numbers and being able to foresee the future … that’s why we also like one peculiar Swedish midsummer tradition so much! According to the tradition you should pick seven different wild flowers and pop them under your pillow to dream about your future spouse. Now we at Climber can't help you predict who'll be the love of your life - but if you want to know how to boost your business, we're here for you! 

#DataAnalytics #PredictiveAnalytics #AI #midsummertradition
The summer hols we're all longing for are definitely in reach now ☀ 😎 Even though we do love our job, customers, colleagues and the Climber team spirit (in our latest internal survey 95% are happy with Climber 🤩) some rest is needed to appreciate it to the full. To kick start returning to work in August we're all meeting up in Montenegro for 4 days jam-packed with inspiring and informative sessions mixed with some adventurous activities 🚴‍♂️ in the mountains and some relaxation on the beach 🌴 

#companymeeting2024 #lifeatclimber #team #ClimberInMontenegro

3 SNABBA TILL VD, EVA CHRONA

Climber CEO Eva Chrona

1. VAD SKA MAN HA FÖR EGENSKAPER FÖR ATT PASSA PÅ CLIMBER?
– Vår kultur går mycket ut på samarbete och att dela med sig av sin kunskap. Alla här är otroligt duktiga på det de gör, nivån är hög, men man måste också vara ödmjuk. Det är ingen idé att komma in och säga att du är superbäst, om du inte vill spela i ett lag. Lagkänsla är alltså en uppskattad egenskap hos oss. Sedan ska man tycka om BI och gilla att utvecklas. Att hela tiden vilja leverera och utmana sig inom olika branscher och tycka om att dagligen stöta på nya utmaningar.

2. HUR ÄR DET ATT VARA VD I EN MANSDOMINERAD BRANSCH?
– Det påverkar inte mig så mycket personligen, men en mix av människor är alltid bra för att få olika infallsvinklar. Något som kan vara svårt i en bransch där de flesta är män. Därför försöker vi hela tiden hitta fler konsulter som är kvinnor och jag försöker också se till att de män vi anställer är ödmjuka för att undvika en machokultur.

3. HUR SER EN VANLIG ARBETSDAG UT FÖR DIG?
– Jag lägger mycket tid på att stötta våra BI managers – våra verksamhetskonsulter med kundansvar, som jobbar med allt från införsäljning till leverans, både i Stockholm och Malmö. Det går åt mycket tid till resursplanering och att se vem som ska jobba var och varför. Sedan arbetar jag med strategiska beslut för bland annat vårt nya Extensions där vi kundutvecklar produkter i QlikSense. Och så lägger jag en hel del tid på rekrytering och att hitta rätt medarbetare.

Vi hjälper dig att utvecklas

På Climber arbetar vi ständigt för en kultur där människor växer, utvecklas och inspireras till att lära sig ännu mer. Vi tror att du som medarbetare vill känna att du utvecklas och prioriterar därför fortbildning till våra anställda. Vi erbjuder:

UTBILDNINGAR
• Heldags trainings tillsammans med övriga nytillkomna medarbetare första månaden.
• Kvartalsvisa utbildningsdagar
• Halvårsvisa kick-offs med hela verksamheten

MENTORSKAP
• Personlig utvecklingsplan som du tillsammans med en mentor tar fram så det passar just dina behov

Climber employees
Divider

Möt dina nya kollegor!

Våra medarbetare är det viktigaste vi har. Det är de som och driver er BI-resa framåt. I Sverige arbetar 65 dedikerade verksamhetutvecklare, systemarkitekter och Business Intelligence-konsulter. För att alltid kunna leverera bästa tänkbara skräddarsydda lösning lägger vi oerhört mycket tid på att hitta, rekrytera och utbilda rätt medarbetare.

Våra medarbetare har olika utbildning, bakgrund och erfarenhet. En blandning av ingenjörer, ekonomer och systemvetare med en vilja att förstå, ett personligt driv och teknisk expertis som gemensam nämnare. Vår kombination av människor gör att vi lär oss utav varandras kunskaper. Tillsammans kommer vi fram till de bästa lösningarna, samtidigt som vi har förbaskat kul med varandra!

Climber Consultant & Enablement Manager Ulrika

GONZALO RUIZ – INFRASTRUKTURSPECIALIST


BESKRIV DIG SJÄLV OCH DIN ROLL PÅ CLIMBER

Jag är en glad 39-åring från Kungsängen som har varit på Climber sedan 2011. Här arbetar jag som applikations- och infrastrukturspecialist, vilket betyder att jag jobbar med support, felsökning och integrationer, samt coachar och håller i utbildningar för våra kunder.

VAD ÄR ROLIGAST MED DITT JOBB?
– Inom BI händer det saker hela tiden – det gillar jag! Nya behov uppstår varje dag när det gäller att hantera och presentera stora datamängder. Jag lär mig nya saker hela tiden, och brukar säga att den dagen jag inte lärt mig något nytt är det dags att sluta.

Climber Expert Services - Gonza
Climber BI konsult Robert

KRISTER ERIKSSON – SENIOR BI-KONSULT


VARFÖR BLEV DU INTRESSERAD AV BI?

Jag brinner för området hälsoinformatik och kom in på BI-spåret 2009 när jag började som Qlik-utvecklare vid Danderyds sjukhus. Att kunna ge svar på komplexa frågor och samtidigt vara ett lättillgängligt verktyg för vårdpersonalen gillade jag starkt med Qlik.

VAD DRIVER DIG?
– Variationen! Ena dagen analyserar jag data inom processindustrin och andra dagen hittar jag sätt att öka kvaliteten inom hälso- och sjukvården. Det är väldigt utvecklande.

Climber Senior Konsult: Krister Eriksson
Divider

Ett europeiskt konsultbolag

Climber in the world

Sedan starten 2007 har Climber utvecklat användarvänliga Business Intelligence-lösningar i Qlik. Idag är vi Europas ledande Qlik-partner med 100 medarbetare fördelade på sex kontor i Stockholm, Malmö, London, Köpenhamn, Helsingfors och Hengelo. Vi har kommit en bra bit på vår resa men vill växa ännu mer.

BLI EN DEL AV VÅR RESA FRAMÅT! 

Vårt erbjudande är brett och omfattar bland annat strategi, utveckling, infrastruktur och support. Allt för att uppfylla vår vision – Creating Intelligent Business – och möjliggöra en datadriven verksamhet som låter våra kunder utnyttja hela sin samlade potential. Som medarbetare i Sverige är du en del av ett team på 65 personer som arbetar dedikerat, noggrant och i nära samarbete med kund för att erbjuda bästa möjliga förutsättningar för bättre beslutsfattande.

Vill du bli en Climber? Hör av dig!

Ulrika da Silva

Consultant & Enablement Manager
ulrika.da.silva@climber.se
+46 70 545 27 79