Climber Worldwide

Mer än bara ett jobb!

Drivet och viljan att utveckla både sig själv och sin kompetens går som en röd tråd genom vårt företag. Vi är hungriga nog att lyssna och förstå, men erfarna nog att utmana och ifrågasätta. Hos oss har vi inte bara roligt under arbetstid, utan vi ser även till att komma ut på gemensamma aktiviteter utanför kontoret. Vi är stolta över vår företagskultur men strävar alltid efter att göra den ännu bättre.

Att jobba på Climber är mer än ett jobb

Vad väntar dig?

Climber är en fartfylld och flexibel arbetsplats med högt i tak där du enkelt kombinerar liv och arbetsliv. Vi är ett aktivt gäng som trivs med varandra och gärna gör saker tillsammans. Hos oss varvas fredagsfrukostar, AWs, löpteknikträning och lunchbowling med månadsmöten och kvartalsvisa utbildningsdagar. En av årets höjdpunkter är Company Meeting, när alla medarbetare samlas för en gemensam kickoff någonstans i Europa.

Och själva jobbet då?

Hos oss får du arbeta i roliga och utmanade projekt med olika kunder, branscher och funktioner. Vi är inte nischade utan arbetar brett och prestigelöst. Den datadrivna verksamheten är målet som möjliggör bättre affärer, oavsett vad affären består av. Du driver kunden framåt längs deras BI-resa, har direktkontakt med användarna och hjälper dem att följa upp sin verksamhet.

Company Meeting

En av årets höjdpunkter hos oss är Company Meeting, då samlas alla medarbetare från samtliga länder för en gemensam kickoff någonstans i Europa. Vi har vandrat i Chamonix, klättrat i London, åkt zipline i Split och testat rafting i Sloveniens vackra huvudstad Ljubljana.

Kika in bakom kulisserna
– Följ @myclimber på Instagram

Missed out on our breakfast event the other day? Hear our CTO Johan Levander’s session on Managed Qlik Services by Climber here: https://www.gotostage.com/channel/f293620833304a18aed3e32c8e6327b5/recording/9c3106c8b4d149ef814cf045023c3f35/watch?source=CHANNEL

#qlik #businessintelligence #mqs #managedqlikservices #breakfastevent
New day - new speaker - new crowd! Thrilled to have so many people attending our breakfast session on Qlik SaaS at our Sthlm office. 

#qlik #businessintelligence #breakfastevent
Training day for Eva Chrona's Swedish team! The very first IRL one in a year and a half - such a boost! We're very excited to have Qlik's employee no.3 Henric Cronström at the Sthlm office teaching us all about the Qlik Associative Engine.

#trainingday #lifeatclimber #qlik #businessintelligence
Last Thursday, 30th September 2021, Qlik announced the acquisition of BigSquid.ai, a leading provider of no-code automated machine learning (AutoML). Sthlm based BI Manager Daniel Häggroth gives us his take on why this is such a great addition to the Qlik portfolio - read his blog post here: https://www.climber.se/qlik-expands-its-capabilities-within-predictive-analytics/
 
#Qlik #BigSquid #MachineLearning #PredictiveAnalytics #AI
Sweden is finally opening up, YAY!  By the looks of it our we've all missed meeting up irl. A warm welcome awaited at one of our customers the other day -  they made quite the effort don't you think?
And yes, the cake didn't only look good, it tasted amazing too!
 
#qlik #businessintelligence #biconsultancy #irl #letsqlik
After what has been a strange 18 months for us all, it was amazing to see so many attending @bigdata_ldn last week! We’re super energized after finally meeting so many of our customers and partners, while exploring the latest software technology and solutions.

In the pictures: Jan Sipek, James Sharp, Alex Booth, Roger Gray & Scott Wilkinson from Qlik

Read our summary of Big Data LDN here: https://lnkd.in/gYmtncyj

#bigdataldn #qlik #vizlib #snowflake #data #liveevent
Starta fredagen den 15 oktober på bästa sätt - kom och ät frukost med oss och Qlik. Magnus Petersson-Ahrholt, Johan Levander och Qliks Finn Nordesjö visar den senaste funktionaliteten i Qlik, de olika vägarna till att komma igång att nyttja den och roadmap framåt!

Begränsat antal platser - så boka din idag!

https://www.climber.se/sa-tar-ni-nasta-steg-med-qlik/

#Qlik #QlikSenseSaaS #MQS #roadmap #frukostevent #businessintelligence
New recruitment for the Climber Netherlands team - well-educated Denny Layik who's studied both Finance and Control at the Saxion University of Applied Sciences, and Business Administration at the University of Twente, specializing in International Management and Consultancy. Denny is a strategic, analytical thinker who easily sees the pros and cons in most situations. He is intensely curious and thrives in seeking coherence in endless amounts of data. Denny also enjoys the challenge of finding the ultimate solution or answer to a problem - hence his interest in Business Intelligence. In his spare time Denny unwinds with cooking and baking, preferably healthy and protein rich stuff - well, we're certainly looking forward to tasting some of that!
 
The warmest of welcomes from all of us in Stef Comello's Dutch team - we're so glad you chose to climb with us Denny!

#biconsultant #newjob #newrecruit #growingteam #Qlik #businessintelligence

3 SNABBA TILL VD, EVA CHRONA

1. VAD SKA MAN HA FÖR EGENSKAPER FÖR ATT PASSA PÅ CLIMBER?
– Vår kultur går mycket ut på samarbete och att dela med sig av sin kunskap. Alla här är otroligt duktiga på det de gör, nivån är hög, men man måste också vara ödmjuk. Det är ingen idé att komma in och säga att du är superbäst, om du inte vill spela i ett lag. Lagkänsla är alltså en uppskattad egenskap hos oss. Sedan ska man tycka om BI och gilla att utvecklas. Att hela tiden vilja leverera och utmana sig inom olika branscher och tycka om att dagligen stöta på nya utmaningar.

2. HUR ÄR DET ATT VARA VD I EN MANSDOMINERAD BRANSCH?
– Det påverkar inte mig så mycket personligen, men en mix av människor är alltid bra för att få olika infallsvinklar. Något som kan vara svårt i en bransch där de flesta är män. Därför försöker vi hela tiden hitta fler konsulter som är kvinnor och jag försöker också se till att de män vi anställer är ödmjuka för att undvika en machokultur.

3. HUR SER EN VANLIG ARBETSDAG UT FÖR DIG?
– Jag lägger mycket tid på att stötta våra BI managers – våra verksamhetskonsulter med kundansvar, som jobbar med allt från införsäljning till leverans, både i Stockholm och Malmö. Det går åt mycket tid till resursplanering och att se vem som ska jobba var och varför. Sedan arbetar jag med strategiska beslut för bland annat vårt nya Extensions där vi kundutvecklar produkter i QlikSense. Och så lägger jag en hel del tid på rekrytering och att hitta rätt medarbetare.

Vi hjälper dig att utvecklas

På Climber arbetar vi ständigt för en kultur där människor växer, utvecklas och inspireras till att lära sig ännu mer. Vi tror att du som medarbetare vill känna att du utvecklas och prioriterar därför fortbildning till våra anställda. Vi erbjuder:

UTBILDNINGAR
• Heldags trainings tillsammans med övriga nytillkomna medarbetare första månaden.
• Kvartalsvisa utbildningsdagar
• Halvårsvisa kick-offs med hela verksamheten

MENTORSKAP
• Personlig utvecklingsplan som du tillsammans med en mentor tar fram så det passar just dina behov

Möt dina nya kollegor!

Våra medarbetare är det viktigaste vi har. Det är de som och driver er BI-resa framåt. I Sverige arbetar 45 dedikerade verksamhetutvecklare, systemarkitekter och Business Intelligence-konsulter. För att alltid kunna leverera bästa tänkbara skräddarsydda lösning lägger vi oerhört mycket tid på att hitta, rekrytera och utbilda rätt medarbetare.

Våra medarbetare har olika utbildning, bakgrund och erfarenhet. En blandning av ingenjörer, ekonomer och systemvetare med en vilja att förstå, ett personligt driv och teknisk expertis som gemensam nämnare. Vår kombination av människor gör att vi lär oss utav varandras kunskaper. Tillsammans kommer vi fram till de bästa lösningarna, samtidigt som vi har förbaskat kul med varandra!

GONZALO RUIZ – INFRASTRUKTURSPECIALIST


BESKRIV DIG SJÄLV OCH DIN ROLL PÅ CLIMBER

Jag är en glad 32-åring från Kungsängen som har varit på Climber sedan 2011. Här arbetar jag som applikations- och infrastrukturspecialist, vilket betyder att jag jobbar med support, felsökning och integrationer, samt coachar och håller i utbildningar för våra kunder.

VAD ÄR ROLIGAST MED DITT JOBB?
– Inom BI händer det saker hela tiden – det gillar jag! Nya behov uppstår varje dag när det gäller att hantera och presentera stora datamängder. Jag lär mig nya saker hela tiden, och brukar säga att den dagen jag inte lärt mig något nytt är det dags att sluta.

Gonza

KRISTER ERIKSSON – SENIOR BI-KONSULT


VARFÖR BLEV DU INTRESSERAD AV BI?

Jag brinner för området hälsoinformatik och kom in på BI-spåret 2009 när jag började som Qlik-utvecklare vid Danderyds sjukhus. Att kunna ge svar på komplexa frågor och samtidigt vara ett lättillgängligt verktyg för vårdpersonalen gillade jag starkt med Qlik.

VAD DRIVER DIG?
– Variationen! Ena dagen analyserar jag data inom processindustrin och andra dagen hittar jag sätt att öka kvaliteten inom hälso- och sjukvården. Det är väldigt utvecklande.

Krister Eriksson

Ett europeiskt konsultbolag

Sedan starten 2007 har Climber utvecklat användarvänliga Business Intelligence-lösningar i QlikView och Qlik Sense. Idag är vi Europas ledande Qlik-partner med 80 medarbetare fördelade på sex kontor i Stockholm, Malmö, London, Köpenhamn, Helsingfors och Hengelo. Vi har kommit en bra bit på vår resa men vill växa ännu mer.

BLI EN DEL AV VÅR RESA FRAMÅT! 

Vårt erbjudande är brett och omfattar bland annat strategi, utveckling, infrastruktur och support. Allt för att uppfylla vår vision – Creating Intelligent Business – och möjliggöra en datadriven verksamhet som låter våra kunder utnyttja hela sin samlade potential. Som medarbetare i Sverige är du en del av ett team på 45 personer som arbetar dedikerat, noggrant och i nära samarbete med kund för att erbjuda bästa möjliga förutsättningar för bättre beslutsfattande.

Vill du bli en Climber? Hör av dig!

Ulrika da Silva

Consultant & Enablement Manager
ulrika.da.silva@climber.se
+46 70 545 27 79