Climber Worldwide

Skräddarsydda BI-lösningar för hela verksamheten

Climber är ett europeiskt konsultbolag inom business intelligence som utvecklar användarvänliga beslutsstödslösningar på Qlik:s plattform. Våra lösningar för verksamhetsuppföljning och analys ger era medarbetare tillgång till samlad information för att kunna ta bättre beslut. Vi hjälper er att omvandla komplex data till konkreta besluts­underlag som berättar hur ni kan effektivisera processer, sänka kostnader och skapa nya affärsmöjligheter. För när era medarbetare kan fokusera på rätt saker, kommer ni att nå längre. Det är vägen till ett smartare beslutsfattande och en mer framgångsrik verksamhet. Vi kallar det Creating Intelligent Business.

Climber - divider

En europeisk koncern

Climber bildades år 2007 i Stockholm av verksamhetskonsulten Jan Sipek och Michael Nordström, en av de tidigaste QlikView-utvecklarna. Idag är vi 100 medarbetare fördelade på kontor i Stockholm, Malmö, Helsingfors och Hengelo. Vi har arbetat med Qlik sedan starten och är europeisk Elite Channel Partner sedan 2015. Med flest certifierade konsulter i världen fortsätter vi vår tillväxtresa som Europas ledande Qlik-partner.

I Sverige arbetar 60 av totalt 100 dedikerade verksamhetsutvecklare, systemarkitekter och Business Intelligence-konsulter. Vi är en blandning av civilingenjörer, ekonomer och systemvetare med erfarenhet från en mängd branscher och funktioner. De kombinerar verksamhetskunnande med teknisk expertis, vilket tillsammans med vår långa erfarenhet av Qlik gör att vi kan utforma en hållbar BI-lösning som täcker ert samlade verksamhetsbehov.

Hur allt startade…

2007 hade Climbers grundare, Jan Sipek och Michael Nordström en vision. På samma sätt som 1800-talets industriella revolution förändrade samhället, skulle data och teknologin den omfattar leda till vår tids ”data revolution”. Idag är den visionen mer än etablerad. Data och de sätt vi nyttjar och konsumerar den är den enskilt viktigaste framgångsfaktorn för organisationer och företag.

Climber Qlik Elite Channel Partner

Climber – Part of Digia Group

2020 gick Climber samman med Digia då Digia förvärvade Climbers befintliga verksamheter i Sverige, Finland och Nederländerna, vilket stärker vårt gemensamma erbjudande inom molnbaserad BI och datacentrerad analys.

Digia är ett är ett mjukvaru- och tjänsteföretag som kombinerar möjligheterna tekniken ger med människans förmåga till att bygga smartare affärsverksamheter och samhällen – för en hållbar framtid. Digias huvudkontor ligger i Helsingfors och bolaget har fler än 1500 anställda samt kunder över hela världen. Vårt gemensamma erbjudande omfattar alla delar inom digitalisering och data: digitala tjänster, affärssystem, integration och API-lösningar såväl som lösningar för datahantering och analys. Digia är noterat på NASDAQ Helsinki (DIGIA) och omsättningen under 2023 var 192 miljoner euro.

Top of Minds

Vi finns även representerade i Sverige genom vårt systerbolag Top of Minds, ett växande IT-konsultföretag som grundades 2011. De är över 60 specialister som erbjuder tjänster inom dataanalys, integration, e-handel och projektledning. Bland kunderna finns företag som ICA, Åhlens, Svenska Spel och Länsförsäkringar.

Top of Minds har hög kompetens inom dataanalys, data warehouse och integration vilket kompletterar oss och gör att du som kund får ut ännu mer värde av din lösning. Läs mer om Top of Minds i pressreleasen.

Digia & Top of Minds

8 snabba fakta om oss

Climber - About us 8 fast facts

Våra kontor

Precis som datarevolutionen, har vi mognat och växt under de senaste 15 åren. Climber grundades i Sverige, men vi har nu kontor i Stockholm, Malmö, Helsingfors och Hengelo. Vi finns också representerade i Storbritannien genom vår strategiska partner, Climber BI Ltd.

Några kunder vi arbetar med

Vårt arbetssätt

Vi kombinerar verksamhetskunnande och teknisk expertis. Med erfarenhet från olika branscher och funktioner förstår vi era data-, process- och affärsrelaterade utmaningar. Vår tekniska kompetens och långa erfarenhet av Qlik gör att vi kan utforma en hållbar BI-lösning som täcker ert samlade verksamhetsbehov. Ett framgångsrikt projekt bygger på ett nära samarbete – ett partnerskap – med er som kund där vi sätter oss in i er affär och era utmaningar för att formulera en vision om vad ni kan uppnå med BI.

FÖRÄNDRING, HELHET OCH ERFARENHET
BI-resan drivs av våra verksamhetskonsulter, Business Intelligence Managers, med erfarenhet av olika branscher och funktioner. Vi lyssnar, frågar, utmanar och ifrågasätter, både era och våra egna uppfattningar. Vi tänker i termer av förändring, helhet och långsiktighet. Värdet av våra lösningar genereras i händerna på användarna i er organisation. Därför är utbildning och uppföljning en högt prioriterad del av varje projekt för att säkerställa effekten av lösningen.

DEN TEKNISKA EXPERTISEN ÄR VÅR RYGGRAD
Gemensamt för våra BI-konsulter är att de är certifierade på Qlik:s plattform. Alla våra lösningar kvalitetssäkras dessutom löpande av en konsult som inte arbetar direkt i projektet. Vi har ett internationellt team – Climber Expert Services – som är dedikerat BI-miljön och infrastrukturen bakom lösningen. Förutom installation och uppgraderingar sköter vi även förvaltning, användarsupport och vidareutveckling av den implementerade lösningen när nya frågor, användare och behov kommer upp. Vi har ett nära samarbete med Qlik och deras egen support, och får regelbundet förtroendet att testa deras nya produkter och releaser innan de lanseras.

"Det är så skönt att arbeta med er – ni förstår precis vad vi menar när vi vill ha en sak gjord. Dessutom stoppar ni oss när vi tänker fel och kommer med egna förslag."
Mats Lundh, Head of Controlling, Egmont

Vill du veta mer? Kontakta oss!