Climber Worldwide
qlik sense

Qlik Sense – Visuell Dataanalys – Webbaserat BI-verktyg från Qlik

Qlik Sense är skapat för er som användare i organisationen. Det är utformat så att ni snabbt ska få svar på era frågor och bygger på tydliga visualiseringar av er data så att ni enkelt kan ta till er informationen. Qlik Sense samlar data från både interna och externa källor, inklusive Big Data, för att skapa en komplett bild av verksamheten. Verktyget har en in memory-teknologi som ger korta svarstider och möjliggör många parallella användare.

Varför Qlik Sense?

Qlik Sense är ett BI-verktyg som bygger på interaktiva och flexibla visualiseringar av data. De förändras med ändrade frågeställningar och parametrar baserat på fördefinierade nyckeltal. Gröna och grå markeringar tydliggör vilka urval ni har gjort och var ni befinner er i analysen. Ni kan också:

– Använda Qlik Sense på olika enheter och skärmar – desktop, smartphone och ipad – för att kunna göra analysen på språng eller använda som underlag i möten.

– Sammanställa informationen i skräddarsydda rapporter i t ex PDF, PowerPoint, Excel och Word-format. Dessa kan ni sedan dela med utvalda mottagare via email, intranät eller webb genom rapportverktyget NPrinting.

– Söka bland all data för att enklare hitta det ni letar efter. Qlik Sense har en intelligent sökfunktion som kopplar samman dina sökord med alla relaterade värden och dimensioner i prioritetsordning efter hur stark associationen är.

Lägg till funktioner i Qlik Sense med extensions

Med extensions skapar du en komplett BI lösning anpassad för din organisation, i Qlik Sense. Funktioner och visualiseringar adderas sömlöst för att skapa skräddarsydda appar för just din verksamhet. Qlik Sense blir med dessa tillägg än mer kraftfullt, mångsidigt och enklare att använda. Med rätt funktioner kommer fler användare att nyttja er Qlik-lösning vilket gör att ni får ut mer av er data.

Att skapa egna dashboards eller dynamiskt skräddarsydda rapporter utan att blanda in IT-avdelningen är fullt möjligt idag, det är till och med enkelt.  Jobbar du i en ekonomifunktion? Saknar du verktyg som möter dagens krav? Med extensions kan du följa upp resultaträkning, hantera utfallsanalys och kommentera varianser i Qlik Sense. Kontakta oss om du vill veta mer om extensions!

Self-service i Qlik Sense

Qlik Sense möjliggör även en self-service-metodik som stöder ett användande på olika nivåer. Som användare har du makten att själv forma din analys baserat på vad du vill veta. Ur ett bibliotek av fördefinierade dimensioner, mätetal och KPI:er skapar du enkelt egna vyer och rapporter med hjälp av drag’n’drop. Du kan också lägga till egen data för att utvidga analysmöjligheterna ytterligare.

ÄNDRA LAYOUT OCH LÄGG TILL NY DATA

Plattformen är dynamisk vilket innebär att layouten lätt kan ändras och nya datakällor läggas till efter behov. Alla dimensioner, uttryck och KPI:er lagras på ett ställe. Sammantaget gör det här att ni själva kan underhålla BI-lösningen för kostnadseffektiv förvaltning.

BEHÖRIGHETSNIVÅER FÖR EN SÄKER ANVÄNDNING

Qlik Sense är behörighetsstyrt för att säkerställa att rätt personer har tillgång till rätt information. Vissa behöver tillgång ned till databasnivå för att jämföra källdata från ERP-systemet, andra vill skapa egna variabler samt göra enklare beräkningar, och för en tredje räcker med att kunna arbeta med färdiga värden. I Qlik Sense finns ett antal fördefinierade säkerhetsroller, som kan utökas, för att ni enkelt ska kunna distribuera rättigheter till användarna beroende på vem som får se och göra vad.

Qlik Sense Licensmodell

Qlik Sense kommer i en kostnadsfri Desktop-version för enskilda användare, en prenumerationsbaserad Cloud-version samt en Enterprise-version för företag. Kostnaden består i den eventuella hårdvara som behövs samt en licensmodell där man köper användarlicenser. Vi rekommenderar vilken hårdvara ni behöver och hjälper er sedan med installation och uppsättning av miljön inom ramen för vårt Infrastruktur-erbjudande.

Användarlicenser

Användarlicenserna till Qlik Sense finns i tre olika varianter. Hur många som kommer använda verktyget och vad de ska kunna göra avgör hur många licenser som behövs av respektive variant.

Professional User: En namngiven licens som ger behörighet att göra allt i verktyget. Den här formen av licens passar de medarbetare som arbetar dagligen med Qlik Sense och både ska kunna skapa och redigera applikationer. De har tillgång till alla funktioner i verktyget och även administrativa rättigheter.

Analyzer User: En namngiven licens som ger behörighet att använda färdiga applikationer. Den här formen av licens passar de medarbetare som vill analysera och konsumera data, men inte behöver kunna bygga egna eller ändra i applikationer. De kan skapa bokmärken, dela data med andra i verktyget och exportera till Excel.

Analyzer Capacity: En konsumtionsbaserad licens som ger samma behörigheter som Analyzer User. Köps i pack av 1000 min / månad via årlig subscription. Dessa minuter kan fördelas på ett obegränsat antal användare. Den här formen av licens passar de medarbetare som behöver tillgång till applikationer vid enstaka tillfällen per månad.

Licensoffert

Kontakta oss så tar vi fram en licensoffert beroende på hur ni planerar att använda verktyget.

Vi hjälper dig med ditt Qlik-projekt!

Letar du konsulter till ditt projekt? Vi på Climber har varit specialiserade på Qlik sedan starten 2007. Genom åren har vi haft glädjen att utveckla över 400 Business Intelligence-lösningar för 300 företag inom olika branscher. Vi är expertpartner till Qlik inom retail, tillverkande industri och konsumentprodukter. Här kan du läsa om hur vi hjälpt andra bolag med lösningar i Qlik Sense.

VILKA ÄR VI?

Hos oss arbetar en blandning av verksamhetskonsulter, BI-konsulter och webbutvecklare med olika erfarenhet och bakgrund, som till exempel ekonom, civilingenjör eller systemvetare. Tillsammans med våra tekniska experter på Climber Expert Services hjälper de er att få ut det bästa av er Qlik-lösning.

VI HJÄLPER DIG MED SKRÄDDARSYDDA FUNKTIONER

Vi har även specialiserat oss och utvecklat flera så kallade extensions för Qlik Sense. Med extensions kan ni få ut ännu mer av Qlik Sense och addera smarta funktioner som är anpassade efter just ert bolag.

KONTAKTA OSS!

Oavsett om du har frågor kring licenser, utveckling, projektledning, hårdvara eller hosting – kontakta oss!

Fråga oss om Qlik Sense!

Kontakta oss när ni vill veta mer om Qlik Sense, få en licensoffert eller boka en demo. Använder ni QlikView som BI-verktyg idag men funderar på att byta till Qlik Sense? Hör av dig till oss! Vi kommer till er och visar hur Qlik Sense fungerar (Qlik Elite Partner i Sverige sedan 2015) och förklarar hur en migrering går till. Vi erbjuder även olika förvaltnings- och supportavtal efter era specifika behov.

Marknadschef
carolina.mistander@climber.se
+46 72 352 35 09

Carolina Mistander

Försäljningschef
Eva Wallin
+46 70 508 92 27

Eva Wallin