Climber Worldwide

Vem har ansvaret för er Qlik-miljö?
Är frågan knepig att svara på?

Låt Climber Expert Services hjälpa dig! Saknar ni kompetens eller resurser in-house? Eller vill ni bara att någon ska ta ett helhetsgrepp på er BI-miljö, så att ni alltid vet vart ni ska vända er? Vi är certifierade Qlik-experter som sitter i Stockholm, och vårt moln Climber Cloud – är optimerat för Qlik. Med Managed Qlik Services by Climber får ni en kontaktpunkt för allt som gäller er BI. Vi kan hjälpa er BI-avdelning att bli piloten i er verksamhets molnresa.

Känns den här bilden bekant?

Managed Qlik Services by Climber

1. Ni har er data i ert privata moln via en extern IT-partner …

2. eller i en extern molntjänst …

3. och utöver det kan ni ha data i en extern molndatabas.

4. Era användare behöver enkel och säker access till er data – men alla ska inte ha tillgång allt. Användarna är dessutom är troligen utspridda geografiskt …

5. och de har filer som de själva skapat lokalt på sin dator …

6. eller data sparad på lokala databaser, som de delar internt med andra användare.

Synar man den här set-up:en är det rimligt att fråga sig:

 

Fungerar Qlik, snabbt, smidigt och användarvänligt? Och om något felar, vem kontaktar ni då?

Vi har lösningen
–  Managed Qlik Services by Climber

Managed Qlik Services by Climber - en sömlös molntjänst

En sömlös molntjänst som är teknologiskt oberoende. En ”one-stop-shop” för allt gällande er BI. Climber Expert Services team driftar, sköter er set-up och era integrationer samt supportar och monitorerar er BI-miljö.

Vår hårdvara är designad för Qlik, ni får en dedikerad plats i den hårdvaran och vi bygger en unik miljö för er baserat på era behov. Vi optimerar efter datakällor, vilket system (AD) användarna finns i, var de befinner sig geografiskt, och hur och vad de tittar på. 

Ni får en kontaktperson som ansvarar för att hårdvara, operativsystem och säkerhet, datakällor och omladdningar för Qlik är optimerade och fungerar som de ska. Skulle frågor uppstå vet ni direkt vem ni ska höra av er till. Och ni kan vara uppe och rulla på endast ett par dagar!

Vad ingår?

MQS - Cloud hosting, Qlik Setup, System integrations, Supporting Services

Cloud Hosting

Hosting och set-up av er BI miljö i Climber Cloud, en IT-miljö optimerad för Qlik som driftas av certifierade Qlik Experter – Climber Expert Services – med gedigen backend-erfarenhet. Ni får en elastisk, skalbar lösning med dedikerad hårdvara för att optimera kapacitet och prestanda. Servrar, CPU, minne och diskar, installation, patch, monitorering och back-up ingår.

Qlik Set-up

Set-up av er Qlik miljö i Climber Cloud. Vi installerar, uppgraderar, monitorerar och konfigurerar med den senaste funktionaliteten för att allt ska fungera felfritt. Vi sätter även upp säkerhetsregler för användare, data och applikationer.

Systemintegrationer

Integration mellan miljöerna för att maximiera prestanda och användarupplevelsen. Inkluderat är set-up och optimering av VPN, SSO, brandvägg och nätverk för hela er BI-miljö.

Supporttjänster

Löpande monitorering och support av er BI-miljö. En enda kontaktpunkt för allt som gäller er BI och Qlik. Dessutom är er miljö, hårdvara, data och det ansvariga teamet alla belägna i Stockholm.

Varför välja MQS framför 100% Qlik SaaS eller Public Cloud?

Climber Managed Qlik Services Matris

Molnet – mer flexibelt, agilt och
öppnar upp möjligheter för innovation
– men hur går man dit?

Då IT-avdelningar tar fram molnstrategier finns ett behov för BI-miljön att inte halka efter. Ni kanske till och med har börjat fundera på Qlik Sense SaaS? Alla vill ha lägre TCO, tillgång till den senaste funktionaliteten och en skalbar miljö. Men det är inte fullt så enkelt, eller är det?

Hör Johan Levander CTO och Head of Climber Expert Services, på 8 min berättar han hur enkelt man kan överbrygga gapet mellan on-prem och molnet. Med vår hybridlösning kan ni ta det steg för steg i er egen takt och vårt team, Climber Expert Services, tar ansvar för er miljö genom hela resan.

Climbers Hybridlösning
– Steg för steg till Qlik SaaS

Managed Qlik Services by Climber

Det finns många fördelar med Qlik Sense SaaS, och det är här Qlik investerar för framtiden. Med Qlik Sense SaaS har ni alltid en uppdaterad version av Qlik och tillgång till den allra senaste funktionaliteten.

Men även om utvecklingen går fort fram, finns en del utmaningar. Idag saknas stöd för t.ex. Qlik Nprinting och Geoanalytics. Ni har kanske också policys och regelverk kring hur ni får hantera er data eller så vill ni bara behålla styrningen kring den. Frågor som uppstår är: var finns er data, vem har tillgång till den och vem har haft tillgång till den? Kanske jobbar ni också i en del äldre system som inte kan integreras. Alla dessa utmaningar kan vi lösa åt er med vår hybridlösning i Climber Cloud.

Flytten sker steg för steg i er egen takt. Allt eftersom funktionaliteten ökar och produkten mognar kan vi flytta fler och fler delar till Qlik Sense SaaS. Oavsett hur lång eller kort tid er resa tar är vi där och supportar längs vägen. Climber Cloud blir hubben i mitten av era olika plattformar.

Till en början kan Climber Cloud vara er huvudsakliga backend; all utveckling sker här, vi drar ner data, processar den och skjuter upp den till Qlik Sense Saas. För användarna är det här givetvis en sömlös upplevelse. I takt med att plattformen utvecklas växer delen i Qlik Sense SaaS och delen i Climber Cloud minskar. Tillslut hanterar vi kanske endast era äldre system och om ni har några applikationer kvar i QlikView. Vi kommer dock alltid kunna supporta er end-to-end, då vi både har designat och byggt er miljö. Är det något som felar vet ni direkt vart ni ska vända er!

 

A seamless cloud service

VILL DU VETA MER OM MANAGED QLIK SERVICES BY CLIMBER? KONTAKTA OSS!


Jonas Grundström

Sales & Business Development Director
jonas.grundstrom@climber.se
+46 73 340 26 36