Climber Worldwide

Så går ni från QlikView till Qlik Sense med Qliks Analytics Modernisation Program

Qlik Sense, den moderna och webbaserade uppföljaren till QlikView, lanserades redan 2014. Du har säkert fått frågan eller funderat själv: »Ska vi byta verktyg?« Bortom snygga grafer och self-service, vad är poängen med att migrera när det ni har i QlikView fungerar? Och när ni byter, hur konverterar ni befintliga applikationer? Här reder vi ut de vanligaste frågetecknen kring varför det är värt att migrera från QlikView till Qlik Sense – och hur det går till.

Varför ska vi byta?

För att kunna vara konkurrenskraftiga, och dra nytta av all er information, krävs moderna verktyg. De inte bara underlättar för dina befintliga medarbetare, utan hjälper er att attrahera nya skickliga analytiker – som hjälper er att nå avgörande slutsatser. Qlik Sense och tredje generationens BI ger er möjlighet att expandera er analys och ta snabbare, smartare beslut.

Ni behöver inte välja antingen eller, QlikView är fortsatt ett bra, användbart verktyg och med Qlik Analytics Modernisation Program (AMP) kan ni få det bästa av två världar – tillgång till båda verktygen. Genom att köra Qlik Sense på en SaaS plattform med unified licensing kan ni använda samma infrastruktur för båda verktygen och få access till dem sida vid sida via en hub. Det här ger er tillfälle att testa allt som Qlik Sense har att erbjuda, nyttja ert bolags fulla BI potential och hålla kostnader nere.

Qlik Sense dashboard
Migrera från QlikView till Qlik Sense med Climber

ETT SNYGGT OCH TYDLIGT VERKTYG ÄR ENKLARE ATT FÖRSTÅ – OCH ROLIGARE ATT ANVÄNDA

Qlik Sense är det moderna BI-verktyget som stödjer hela spektrat av analys, det är snyggare, tydligare och enklare att förstå och använda. Self-service analytics, moderna visualiseringar och dashboards ger er makten att berätta en story med er data. Våra kunder som migrerat från QlikView till Qlik Sense rapporterar om markant ökad användning av både Business Intelligence och Qlik inom organisationen. Befintliga användare nyttjar det nya verktyget mer och fler medarbetare får upp ögonen för BI – vilket leder till fler datadrivna beslut.

  • Qlik Sense kan integreras i t ex en webbplats och gränssnittet utgår ifrån användarupplevelsen.
  • Qlik Sense förenklar för dina medarbetare att på egen hand analysera data, skapa egna rapporter och vrida på informationen – det som kallas self-service analytics.
  • QlikView är ett utmärkt verktyg för så kallad Guided Analytics medan Qlik Sense erbjuder större möjligheter för dina medarbetare att själva analysera information och arbeta med data, vilket framtiden kräver.
  • Både QlikView och Qlik Sense bygger på Qliks associativa logik, som hjälper er att hitta samband i er data. Verktyget hjälper er alltså att få svar på frågor ni inte visste att ni behövde ställa.

SKILLNADEN MELLAN

QLIKVIEW OCH QLIK SENSE

Så hur skiljer sig verktygen åt? Kommer ni att kunna göra samma sak – och hur kommer det att fungera? Gränssnittet är den mest uppenbara skillnaden mellan verktygen, men i princip allt du kunnat göra i QlikView kan du också göra i Qlik Sense. Mycket är sig helt likt, men Qlik Sense underlättar genom att visa färre objekt åt gången och istället erbjuda snabba svar på dina första frågor. Därifrån kan du sedan enkelt göra urval och borra dig ner i detaljer eller jämföra information. Qlik Sense använder sig även av Augmented Intelligence (AI), som kombinerar artificiell intelligens med mänsklig intuition för att synliggöra dolda insights baserade på kontext och användarens avsikt.

QlikView vs Qlik Sense - features
Varför är det dags att gå till Qlik Sense nu? - On-demand webinar

Varför är det dags att gå till Qlik Sense nu?

Våra BI Managers Agneta Isaksson och Daniel Häggroth har projektlett många migreringar från QlikView till Qlik Sense, både stora som små. Under webinaret delar de med sig av sina erfarenheter. Du får höra och se:

  • Demo kring den nya funktionaliteten som Qlik Sense har att erbjuda
  • Den visuella skillnaden mellan QlikView och Qlik Sense
  • Hur Self-Service kan öka användandet av Qlik i er organisation
  • Hur ni med Qlik Sense kan få ut mer av er data och ta snabbare, mer välinformerade beslut
  • Olika tillvägagångssätt att migrera

>>Till webinaret!

GÖR SOM SALTÅ KVARN!

MED QLIK SENSE TAR SALTÅ KVARN BÄTTRE AFFÄRSBESLUT

Genom att koppla samman sin data har Saltå Kvarn fått svar på hur deras försäljning varierar mellan olika varor och kunder. Det har gett dem bättre förståelse för vad som påverkar försäljningen och vad de kan göra för att öka sin lönsamhet.

2015 inledde vi vårt samarbete med Saltå Kvarn för att öka deras analysförmåga. Ett arbete som idag har gjort att medarbetarna upplever en stor skillnad i kvaliteten på underlagen till sina affärsbeslut. När data samlades på ett ställe, tillgänglig för alla, slapp man den manuella exporten till Excel och fick en pålitlig källa till information. Det sparar både tid och underlättar samarbetet över funktionerna.

Läs mer om projektet och vad Saltå kvarn vunnit på den!

"Från vårt bageri kan vi se hur många bröd vi har producerat olika dagar och genom personalplaneringssystemet ser vi hur många timmar vi har förbrukat i bageriet den dagen: på så vis kan vi se om vi har en optimal bemanning. Det handlar om att föra ihop informationen från olika databaser och det är det som Qlik Sense är så bra på."
PER ROSENGREN, försäljningschef, saltå kvarn

Qlik Analytics Modernisation Program – QlikView och Qlik Sense med en licens

Som existerande QlikView kund har ni möjlighet att få tillgång till Qlik Sense för en bråkdel av priset som nykunder betalar, om ni nyttjar AMP programmet.

Minska er totala ägandekostnad genom att ha båda verktygen på en SaaS plattform med unified licensing. Kapa kostnader i infrastruktur och förenkla för användarna genom access till alla analysverktyg på ett ställe, Qlik Sense Enterprise Hub ger er tillgång till båda produkterna med en enda nyckel. Spara både tid och resurser genom att återanvända datamodeller från QlikViews datalager.

 

Friheten att välja

Med unified licensing kan ni ta er an Qlik Sense i er egen takt. Det finns flera olika sätt att migrera från QlikView till Qlik Sense. Ni kan skapa helt nya applikationer, konvertera en applikation i taget eller migrera allt på en gång. Hur ni än väljer att göra får ni möjlighet att utforska Qlik Sense på ett sätt som passar er, utan ökade kostnader.

En av de viktigaste faktorerna för att få med sig alla ombord är att era användare känner sig bekväma med den nya teknologin. Eftersom både Qlik View och Qlik Sense är baserade på Qliks associativa logik finns många likheter, och era användare kommer att kunna göra det mesta av den extra funktionalitet och flexibilitet Qlik Sense erbjuder.

Migreringsalternativ QlikView till Qlik Sense

PARALLELLA VERKTYG
Har ni en stor eller komplex miljö med många applikationer kan dubbla verktyg vara ett alternativ under en period. Unified licensing gör att ni kan behålla era komplexa lösningar i QlikView samtidigt som ni bygger nya applikationer i Qlik Sense och även migrera enklare applikationer.

EN I TAGET
De flesta väljer att flytta en applikation i taget från QlikView till Qlik Sense. Man kan också välja att bygga en ny mindre applikation i Qlik Sense som ett första steg och sedan migrera befintliga applikationer, en i taget. Det ger användarna tid att vänja sig vid det nya gränssnittet och ett annat arbetssätt. För det här tillvägagångssättet blir den initiala investeringen lägre, men tiden med dubbla verktyg längre.

ALLT PÅ EN GÅNG
The Big Bang innebär precis som det låter att hela QlikView plattformen migreras till Qlik Sense på en gång. Det blir ett större projekt, men tiden och kostnaden för dubbla verktyg blir kort. Att migrera alla applikationer samtidigt är en kickstart för att komma igång med Qlik Sense, men är svårt om ni är ett större bolag med en omfattande lösning och många användare.

Vilket alternativ ni än väljer kan vi på Climber och Qliks Analytics Modernisation Program hjälpa er att sömlöst uppgradera till Qlik Sense.

VI HJÄLPER DIG MIGRERA TILL QLIK SENSE!

Många funderar på att migrera från QlikView till Qlik Sense. Det handlar inte om att uppfinna hjulet på nytt – utan om att göra det bästa av det ni redan byggt upp. Och på köpet få ännu fler i företaget att använda BI. Vi på Climber har varit specialiserade på Qlik sedan starten 2007. Genom åren har vi haft glädjen att utveckla över 400 Business Intelligence-lösningar för 300 företag inom olika branscher. Här kan du läsa om hur vi hjälpt andra bolag med lösningar för försäljningsuppföljning, ekonomisk rapportering och kundbeteende.

VILKA ÄR VI?

Hos oss arbetar en blandning av verksamhetskonsulter, BI-konsulter och webbutvecklare med olika erfarenhet och bakgrund, som till exempel ekonom, civilingenjör eller systemvetare. Tillsammans med våra tekniska experter på Climber Expert Services hjälper de er att få ut det bästa ur en övergång till Qlik Sense. Och de har alltid slutanvändaren i fokus.

KONTAKTA OSS!

Oavsett om du har frågor kring licens, utveckling, projektledning, hårdvara eller hosting – kontakta oss! Tillsammans kommer vi fram till det bästa sättet att gå till Qlik Sense.

Climber Qlik Elite Channel Partner
Climber - Vizlib extensions partner

Lägg till funktioner i Qlik Sense med Vizlib Extensions

Addera smarta, snygga, snabba funktioner och visualiseringar som gör Qlik Sense än mer kraftfullt, mångsidigt och enklare att använda. Skapa egna dashboards och dynamiskt skräddarsydda rapporter utan att behöva blanda in IT-avdelningen. Ni får en förhöjd användarupplevelse och en komplett affärslösning i Qlik Sense. Funktionaliteten ni känner igen och uppskattar från QlikView finns inte bara kvar utan är uppgraderad. 

Extensions är enkelt, det finns för alla behov och ni kommer igång direkt. En plug and play lösning som är både supporterad och versionshanterad, så ni kan fokusera på det viktiga – att få ut mer av er data.

Erbjudande:
Testa Qlik Sense – med er egen data!

Under en begränsad tid erbjuder vi er en komprimerad proof-of-concept för att ni ska kunna bekanta er med Qlik Sense och testa verktyget med er egen data. Kanske vill ni titta på försäljning, ekonomi eller inköp? Under en dag bygger vi en enkel mock-up i Qlik Sense baserad på en del av en befintlig QlikView-applikation eller med helt ny data. Ni får tillgång till applikationen via vår testserver under en månad där ni kan testa, klicka, vrida och visa internt i organisationen. Fyll i formuläret nedan med dina uppgifter och idéer så återkommer vi så snabbt vi kan med ett förslag. Vi ser fram emot att höra från er!


Vill du veta mer om en migrering till Qlik Sense? Kontakta oss!

Daniel Häggroth

BI Manager
daniel.haggroth@climber.se
073 537 10 26

Thomas Christian

Business Relationship Manager
thomas.christian@climber.se
+46 72 401 47 47