Climber Worldwide

Vi söker webbutvecklare med intresse för BI

Har du erfarenhet av webbutveckling? Är du en driven problemlösare som är intresserad av Business Intelligence? Nyexaminerad eller närmar dig examen? Då kan du vara den konsult vi söker! Hos Climber väntar utmanande och varierande uppdrag hos spännande bolag inom olika branscher. 

Climber är ett konsultbolag inom Business Intelligence som utvecklar beslutsstödslösningar i QlikView och Qlik Sense. Vårt erbjudande rymmer hela Business Intelligence-resan och omfattar strategi, utveckling, infrastruktur och support. Bolaget grundades 2007 och idag är vi Europas ledande Qlik-partner med 80 medarbetare fördelade på sju kontor runt om i Europa. Vi har kommit en bra bit på vår resa men vill växa ännu mer. Nu söker vi en driven webbutvecklare till vårt kontor i Stockholm som vill ta nästa steg tillsammans med oss.

Om jobbet

Som BI-konsult på Climber hjälper du våra kunder att utforska och förstå deras verksamhet. Du utvecklar beslutstödslösningar i Qlik som utgår ifrån användaren och är anpassade för webben. Med hjälp av mashups och extensions skapar du integrerade och grafiskt förfinade lösningar som hjälper användaren längs vägen. I projekten är du en del av ett mindre team som arbetar agilt i nära samarbete med kund och stöds av en Business Intelligence Manager. Du tillför webbkompetens till gruppen, står för gränssnittet och omsätter komplex data i visualiseringar som är enkla att ta till sig.

VI SÖKER DIG SOM HAR:

  • Intresse och erfarenhet av att arbeta med databaser i kombination med Javascript, HTML5 och CSS.
  • Högskoleutbildning inom ekonomi, it, informatik eller som ingenjör.
  • Mycket god kommunikativ förmåga. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

 

VEM ÄR DU?

En analytisk, nyfiken och klurig problemlösare med användarupplevelsen i fokus. Du triggas av utmaningen i att omvandla komplicerad data till konkret information att agera på. Självklart har du öga för design, kan applicera grafiska riktlinjer i en digital kontext och utnyttjar möjligheterna som HTML5, CSS och Javascript erbjuder för att skapa smarta visualiseringar. Du är kommunikativ, lyhörd inför kundens behov och önskemål, men tvekar inte att ifrågasätta. Ditt arbetssätt är mycket strukturerat och du trivs med frihet under ansvar. Att utvecklas som person och i din roll driver dig, samtidigt som du gärna delar din kunskap med andra.

VAD VÄNTAR DIG?

På Climber är det högt i tak och frihet under ansvar för att du enkelt ska kunna kombinera  liv och arbetsliv. Vi är en blandning av ekonomer, ingenjörer och systembetare – från norr till söder – som trivs ihop och gärna hittar på saker tillsammans. Här blandas fredagsfrukostar och AWs, med löpteknikträning, skidåkning och lunchbowling. För att ständigt utvecklas utbyter vi kunskap och erfarenhet under månadsmöten och kvartalsvisa utbildningsdagar. En av årets höjdpunkter är Company Meeting, när alla medarbetare samlas för en gemensam kickoff någonstans i Europa. Vi har vandrat i Chamonix, klättrat i London, åkt zipline i Split och paddlat i Slovenien. Till vardags hittar du oss i fräscha och centralt belägna lokaler vid Hötorget i Stockholm respektive Skeppsbron i Malmö.

Sök jobbet!

Låter det här som du? Ansök direkt via knappen nedan! Vill du veta mer är du varmt välkommen att kontakta Eva Chrona eller Michael Nordström. Vi ser fram emot din ansökan!