Climber Worldwide
Dags att uppgradera QlikView 11

Dags att uppgradera QlikView
– Supporten för version 11 upphör!

Använder du QlikView version 11.0 eller 11.2 idag? Då är det dags att uppgradera! Från den 31 mars nästa år supporterar inte längre Qlik de här versionerna av QlikView.

Nästa år upphör supporten för QlikView version 11. Har du inte redan gjort det är det hög tid att planera in en uppgradering till QlikView 12. Allt för att säkerställa en stabil plattform.

Byta till Qlik Sense istället för att uppgradera? 

Ett alternativ till att uppgradera QlikView är att migrera till Qlik Sense – den webbaserade uppföljaren till QlikView. Läs mer om skillnaden mellan verktygen och hur en migrering går till.

Här kan du se versionsnummer av QlikView

Är du osäker på vilken version av QlikView ni har?

Vilken version ni har av QlikView kontrollerar du så här:
1. Logga in i QlikView
2. Klicka på ”Help” i huvudmenyn
3. Välj ”About QlikView”

I fönstret som kommer upp ser du vilken version ni har.

Qlik Sense 12

Det här är QlikView 12

QlikView 12 kommer med flera förbättringar. Framför allt har prestandan blivit mycket bättre, vilket ger kortare svarstider, snabbare tillgång till era QlikView-dokument och underlättar när flera personer använder QlikView samtidigt. I den här filmen får du en sammanfattning av alla nyheter i QlikView 12.

Här finns det ännu mer information! I det här dokumentet har Qlik sammanfattat de nya funktionerna i QlikView 12.

Vad innebär det för dig som har NPrinting?

Använder du rapportverktyget NPrinting som en del av din QlikView-lösning? Har ni NPrinting 16.6 eller äldre är det dags att uppgradera. Du kan välja mellan version 16.7 eller  NPrinting 17 för att lösningen fortsatt ska vara kompatibel med QlikView 12. Skillnaden mellan NPrinting 16 och 17 är att den senare har en centraliserad kontrollpanel och ett webbgränssnitt där användarna själva kan hämta sina rapporter. Dessutom fungerar NPrinting 17 tillsammans med Qlik Sense om ni planerar att byta verktyg i framtiden.

Vi hjälper dig att uppgradera!

Climber Expert Services är vårt infrastrukturteam dedikerat installationer, uppgraderingar och support av QlikView. Varje år genomför de i snitt 150 installationer och uppgraderingar av både större och mindre plattformar. De säkerställer att uppgraderingen går smidigt och smärtfritt så att ni snabbt är uppe och rullar med er nya plattform. Vill du veta mer om vad en uppgradering innebär?

Hör av dig till oss!

Johan Levander

Climber Expert Services
johan.levander@climber.se
+46 70 952 91 60

David Edvardsson

Climber Expert Services
david.edvardsson@climber.se
+46 73 964 75 22